SIIS...JOTAI WINXIST...

Winx Klubi (Winx Club) on Iginio Straffin luoma italialainen piirrossarja, jota on julkaistu sekä televisiosarjana että sarjakuvina. Winx kertoo kuudesta keijutytöstä Bloomista, Stellasta, Florasta, Musasta, Tecnasta sekä Laylasta. He asuvat Magixissa ja käyvät keijukoulu Alfeaa. Välillä he tavallisen kouluelämän lomassa taistelevat Trix-noitajengiä ja muita pahiksia vastaan.

Winxistä on tehty kolme tuotantokautta (26 jaksoa per kausi) ja 3D-tekniikalla

Alfea

Koulu nuorille keijuille. Täällä he opettelevat tekemään taikoja ja taikajuomia. Rouva Faragonda on koulun rehtori. Hän on lämminsydäminen ja välittää oppilaistaan. Griselda taasen on Alfean ankara apulais-rehtori, joka pitää ehdottomasti kiinni siitä että kuri säilyy koulussa. Hän opettaa myös keijuille puolustautumista. Taistelua ja taikajuomien tekoa opettaa professori Palladium ja professori Wizgiz muodonmuutoksia. Professori Avalon tuli opettamaan Alfean toisella tuotantokaudella, myöhemmin hän osoittautuu Darkarin kätyriksi, joka on lähetetty Alfeaan. Oikea Avalon oli Darkarin vankina alamaailmassa.

Toisena kouluvuotena keijujen tavoitteena oli saada Charmix. Kolmantena vuotena tavoitteena oli tulla oikeaksi keijuksi, eli saada Enchantix. Tämän jälkeen opinnot loppuvat ja keijut pääsevät omalle kotiplaneetalleen. Enchantixin saa siten, että pelastaa jonkun kotimaastaan tai tekee muuten merkittävän uhrauksen. Bloom ei kuitenkaan pelastanut ketään tai tehnyt uhrausta, hän löysi sisimpänsä lohikäärmeiden saarella.

 Bloom

Bloom on lohikäärmeenliekin keiju. Hän oli 16-vuotias tullessaan Alfeaan ja on syntynyt 10. joulukuuta. Bloom on prinsessa, mutta on kasvanut koko elämänsä Maassa kasvattivanhempiensa luona, tietämättä taikavoimistaan tai kuninkaallisuudesta.

Bloomilla on oranssinpunaiset hiukset ja siniset silmät. Hänen pixiensä on Lockette, porttien ja ovien pikkukeiju. Bloomin poikaystävä on Sky.

Bloomilla on isosisko Daphne, joka pelasti hänet aikoinaan lähettämällä Maahan, kun kolme muinaista noitaa tuhosivat Dominon. Bloomin kasvattivanhemmat Maassa ovat Mike ja Vanessa. Bloomin oikeat vanhemmat, Dominon kuningas ja kuningatar Oritel ja Mariam, ovat yhä elossa.

Stella

Stella on Auringon ja Kuun keiju. Stella oli 17-vuotias sarjan alussa ja hänen syntymäpäivänsä on 18. lokakuuta. Stella on kotoisin Solariasta ja on Solarian prinsessa. Hän on suurisuinen, lapsellinen ja pitää muodista ja kiinnittää aika paljon huomiota ulkonäköönsä. Kokeet ja koulu tahtovatkin jäädä vähän toiselle sijalle.

Stella on vaaleahiuksinen ja ruskeasilmäinen. Hänen pixiensä on Amore, rakkauden pikkukeiju. Stellan poikaystävä on Brandon.

 Flora

Flora on kasvien ja kukkien keiju. Hän oli 16-vuotias tullessaan Alfeaan ja on syntynyt 1. maaliskuuta. Flora on kotoisin Linpheasta. Flora on kiltein ja vastuuntuntoisin ryhmästä, hän saa kokeista yleensä parhaita numeroita. Hän on myös ujoin ryhmästä.

Floralla on vaaleanruskeat hiukset ja vihreät silmät. Hänen poikaystävä on Helia. Floran pixie on Chatta, salaisuuksien pikkukeiju. Floralla on pikkusisko, jonka nimi on Miele.

[ Musa

Musa on musiikin keiju. Hän oli 16-vuotias tullessaan Alfeaan ja hänen syntymäpäivänsä on 30. toukokuuta. Hän on kotoisin Melodysta. Musa haluaa laulajaksi, kuten hänen edesmennyt äitinsä oli. Hän on koulussa tunnollinen, luonteeltaan hän on ailahtevelainen ja herkkä.

Musalla on mustansininen tukka ja liilat silmät. Hänen pixiensä on Tune, käytöstapojen pikkukeiju. Hänen poikaystävänsä on Riven, jonka kanssa heillä on usein riitoja.

 Tecna

Tecna on teknologian keiju. Hän oli 16-vuotias tullessaan Alfeaan ja on syntynyt 16. lokakuuta. Hän on kotoisin Zenithistä. Tecnan on hyvin vaikeaa ilmaista tunteitaan, hän on hyvin looginen ja selväjärkinen. Floran tavoin hän on myös vastuuntuntoinen ja vakava.

Tecnan silmät ovat turkoosit ja hänellä on lyhyet, pinkit hiukset. Tecnan poikaystävä on Timmy ja pixie Digit, teknologian pikkukeiju.

 Layla

Layla on nesteiden keiju. Hän on syntynyt 15. kesäkuuta. Hän oli 15-vuotias tullessaan Alfeaan. Hän tuli mukaan vasta toisella tuotantokaudella. Laylan voimana on veden ja muiden nesteiden hallitseminen. Hän on Androksen prinsessa, jossa prinsessat kasvatetaan hienostuneeseen käytökseen ja pakkoavioliittoihin. Layla on urheilullinen, rohkea, ystävällinen, mutta pelkää helposti joutuvansa yksin.

Hänellä on kiharat, ruskeat hiukset ja savunsiniset silmät. Laylan pixie on Piff, unien pikkukeiju. Alkuperäisessä, italiankielisessä versiossa Laylan nimi on Aisha, ja Australiassa hänet tunnetaan nimellä Gladis. Kolmannella tuontantokaudella Layla tapasi Nabu-nimisen pojan ja sai tietää että hän oli hänen tuleva puoliso. He ihastuivat sarjan päättyessä toisiinsa.

 Pilvitorni

Pilvitorni on koulu nuorille noidille, josta ovat tulleet noidat: Icy, Darcy ja Stormy. Täällä opiskelee myös Mirtan lapsuudenystävä Lucy. He oppivat täällä mustaa magiaa ja harjoittavat pimeitä voimiaan.

Pilvitornin henkilökunta

Johtajatar Griffin on Pilvitornin johtajatar. Hän edustaa kaikkea mitä kunnon noidan pitäisikin edustaa; ilkeä, karismaattinen ja viisas. Hän on Faragondan ja Saladinin vanha ystävä. Hän on opettanut keijujakin kun he vierailivat Pilvitornilla.

 Icy, Darcy ja Stormy

  • Icy on vanhin ja kolmikon johtaja, jään noita. Voimakkain kolmikosta. Hänellä on pitkän valkeat hiukset sidottuna päälaelta ja pukeutuu aina siniseen. Vertailtaessa sisariinsa hän on vähemmän agressiivinen kuin Stormy ja hieman enemmän kuin Darcy. Hänellä on myös voimansa paremmin hallinnassa.
  • Darcy on pimeyden noita. Hän on älykkäin sekä rauhallisin kolmikosta. Darcylla on pitkä vihertävän ruskea tukka ja hän pukeutuu purppuraan.
  • Stormy on nuorin kolmikosta, hänen voimansa käsittävät tuulen, myrskyt ja sään hallinnan. Hän on myös ryhmän malttamattomin ja reagoikin usein asioihin väkivaltaisesti. Hänellä on purppura, kihara tukka. Vaatteet ovat tumman vaaleanpunaiset.

 Punalähde

Punalähde on poikien sisäoppilaitos tuleville sankareille, metsän takana Alfeasta katsottuna. Siellä opetetaan taistelutaitoja. Punalähteessä pojille on opetettu kuinka toimia vaarallisissa seikkailuissa ja kuinka taistellaan kunnioittaen planeettaa. Punalähde ja Alfea ovat läheisiä kumppaneita, ja neiti Faragondalla ja Saladinilla on pitkä yhteinen historia liittyen Bloomin menneisyyteen. Punalähde on punainen lähde.

Spesialistit

Spesialistit ovat ryhmä Punalähteen poikakoulun oppilaita läheltä Alfeaa. Monista spesialisteista onkin tullut Winx-tyttöjen poikaystäviä.

  • Sky: Eraklyonin prinssi, ja kiusaantunut aatelisarvostaan. Hänellä on vaaleat hiukset ja hän on Bloomin poikaystävä. Rakkautensa vuoksi hän on kieltäytynyt avioitumasta Prinsessa Diaspron kanssa, neidon joka oli hänelle valittu puolisoksi vanhempien toimesta.
  • Brandon: Sky:n palvelija, loistava miekkailija ja hurmuri. Hänellä on lyhyt ruskea tukka ja hän on Stellan poikaystävä.
  • Timmy: Ryhmän teknikko. Hänellä on lyhyt punertava tukka ja silmälasit. Hän on Tecnan poikaystävä, ujo, herttainen ja älykäs.
  • Riven: Yksinäinen susi, hyvin kilpailuhenkinen ja hyvä urheilussa. Hänellä on lyhyt piikikäs liila tukka. Hänen puheensa ovat usein sovinistisia; hän ja Layla, feministi, ovat toistensa täysiä vastakohtia. Riven on Musan poikaystävä.
  • Helia: Taideopiskelija, loistava pilotti ja pasifisti. Hän on myös erittäin romanttinen ja ujo puhumaan tunteistaan. Hänen isoisänsä, Saladin, on Punalähteen rehtori. Hänellä on pitkät siniset hiukset löysällä poninhännällä. Hän on Floran poikaystävä.
  • Huhhuh....:D